MENIU

Un român, CEO-ul ARCA Space, arestat în SUA. E acuzat de înşelăciune şi deturnare de fonduri

Românul care a ajuns celebru datorită experimentelor aerospațiale sub marca ARCA a fost arestat în Statele Unite pentru deturnare de fonduri și înșelăciune. Dumitru Popescu a prezentat în România mai multe vehicule și proiecte ambițioase, intens mediatizate: prima racheta românească, un avion supersonic și chiar un program spațial românesc. El se afla în prezent într-o închisoare din New Mexico și va fi audiat peste o săptămână.

Cu promisiuni și prezentări ambițioase, fondatorul ARCA a câștigat interesul jurnaliștilor din România și a fost, pentru câțiva ani, răsfățatul știrilor. Mai mult, a obținut și finanțări pentru proiectele sale, atât de la stat cât și de la sponsori privați.

Potrivit presei din New Mexico, Dumitru Popescu a fost arestat pe 8 noiembrie pentru deturnare de fonduri și înșelăciune. Jurnaliștii americani scriu că președintele ARCA ar fi înșelat o companie din Chicago cu 20 de mii de dolari, angajând servicii pe care nu le-a mai livrat.

ARCA, inițial un ONG fondat la Râmnicu Vâlcea, și-a transferat în 2014 sediul și operațiunile în New Mexico. Pe americani, românii i-au câștigat cu o placă zburătoare de uz personal, capabilă să se ridice la 30 de centrimetri de la sol și să înainteze cu 20 de km/h. Vehiculul este pus în vânzare cu 20 de mii de euro, scrie ştiri.tvr.ro

Mai multe articole despre:
0 SUA New Mexico român arca space dumitru popescu