MENIU

Un jurnalist de renume și însoțitorul său au fost UCIȘI - Trei suspecți, arestați pentru dubla crimă

Un jurnalist și însoțitorul său au fost UCIȘI

Poliţia braziliană a confirmat sâmbătă moartea expertului indigen Bruno Pereira, ale cărui rămăşiţe au fost găsite într-o zonă îndepărtată a Amazoniei împreună cu cele ale jurnalistului britanic Dom Phillips, şi că ambii au fost ucişi cu o "armă de foc".

Un suspect de crimă s-a predat sâmbătă dimineaţă, a mai anunţat poliţia, al treilea arestat în acest caz.

Dom Phillips, 57 de ani, colaborator de multă vreme al cotidianului The Guardian, şi Bruno Pereira, 41 de ani, expert recunoscut în problemele popoarelor indigene, se aflau în Amazonia cu scopul de a strânge informaţii pentru o carte despre conservarea mediului.

Ei au fost văzuţi pentru ultima oară la 5 iunie, când luau un vapor spre Atalaia do Norte (nord-vest), în Valea Javari, o zonă reputată periculoasă în care se desfăşoară un trafic multiplu de droguri, pescuit sau exploatare ilegală a aurului.

Vineri, Poliţia Federală (PF) braziliană a indicat că primele rămăşiţe umane descoperite la indicaţiile unui suspect erau ale lui Dom Phillips, potrivit unui examen odontologic (dentar, în special) efectuat de un laborator din Brasilia.

Sâmbătă, PF a anunţat că şi resturile lui Bruno Pereira au fost găsite de anchetatori.

Bruno Pereira a fost ucis cu trei gloanţe, dintre care unul în cap, iar Dom Phillips cu un glonţ în piept, a adăugat poliţia.

Mai multe articole despre:
crima jurnalist amazonia