MENIU

Un islamist francez, reprezentantul reţelei Stat Islamic care a revendicat atentatele din Paris

Un islamist francez, Fabien Clain, este individul care a revendicat, într-o înregistrare atribuită reţelei teroriste Stat Islamic, atentatele comise la Paris, în care au fost omorâte cel puţin 129 de persoane, alte circa 400 fiind rănite, anunţă autorităţile franceze, citate de cotidianul Le Figaro.

Potrivit serviciilor secrete franceze, vocea care apare în înregistrarea de revendicare a atentatelor transmisă de reţeaua teroristă Stat Islamic este cea a fundamentalistului Fabien Clain, un cetăţean francez care participă la conflictul din Siria.

"Cel mai probabil este vorba de el", a declarat o sursă din cadrul Poliţiei franceze.

Fabien Clain, originar din oraşul francez Toulouse, este confondatorul celulei teroriste "Artigat", din care făcea partea Mohamed Merah, teroristul francez de origine algeriană care a comis în martie 2012 un atac soldat cu şapte morţi, relatează Mediafax.

Fabien Clain, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat în 2009 la cinci ani de închisoare, pentru activităţi teroriste. După eliberare, s-a alăturat reţelei teroriste Stat Islamic, mergând în Siria.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 400 au fost rănite.