MENIU

Un grup de radicali unguri a agresat refugiații din fața gării Keleti. Atac cu grenade asurzitoare

Un grup de radicali unguri a agresat refugiații din fața gării Keleti. Atac cu grenade asurzitoare

Un mic grup de radicali unguri a atacat, vineri după-amiază, refugiații care se află în fața gării Keleti, din Budapesta, relatează agențiile MTI și EFE.

Potrivit martorilor, atacatorii ar fi de fapt suporteri care urmează să asiste în cursul serii la partida de fotbal Ungaria-România.

Ei au aruncat cu grenade asurzitoare în direcția refugiaților, iar apoi s-au produs altercații între cele două grupuri. Poliția a intervenit și a restabilit ordinea, fără să se înregistreze răniți.

În jurul gării Keleti încă se mai află câteva sute de refugiați, în acest loc formându-se o adevărată tabără după ce autoritățile ungare au suspendat circulația trenurilor directe între Budapesta și Austria, astfel că refugiații sunt lipsiți de mijloace de transport pentru a-și continua călătoria către vestul Europei, relatează AGERPRES.

Unii au pornit pe jos către granița cu Austria sau încearcă să se urce în trenurile regionale care îi aduc mai aproape de frontiera austriacă, dar polițiștii unguri îi coboară din trenuri și îi transferă în taberele de refugiați.