MENIU

Un copil de 3 ani a căzut în gol de la etajul 10 în încercarea de a-şi salva pisica de pe pervazul ferestrei

Sursa foto: Pixabay

Tragedie în Franța. Un băieţel în vârstă de 3 ani a căzut în gol de la o fereastră a unui apartament situat la etajul 10 al unui bloc din oraşul Lille.

Din primele informații, micuțul ar fi încercat să-şi salveze pisica de pe pervazul ferestrei, potrivit relatării dintr-un ziar regional.

Echipele de salvare ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru băiețelul de 3 ani.

Oamenii legii au deschis o anchetă și fac cercetări pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestei tragedii.

Tensiuni uriașe în Franța

După ce grevele muncitorilor francezi din sectorul petrolier au dat peste cap activitatea rafinăriilor și au creat cozi uriașe la benzinării, sindicatele au anunțat o manifestație uriașă astăzi. În același timp, președintele Macron a criticat Germania pentru planul țării de a le plăti facturile cetățenilor. 

După două săptămâni de greve care au paralizat activitatea rafinăriilor, mișcarea de protest din Franța dă semne că se va extinde la alte sectoare ale economiei, noi acțiuni de protest fiind planificate în aceste zile.

Presa locală scrie că o manifestație a stângii împotriva creșterii prețurilor și a schimbărilor climatice a avut loc deja, iar o grevă generală din sectorul public este planificată astăzi, iar oamenii se tem că transportul din toată țara ar putea fi dat peste cap.

În ultimele zile, guvernul a depus eforturi pentru a găsi o soluție care să pună capăt grevelor din rafinării, în încercarea de a readuce lucrurile la normalitate.

„Mă aflu astăzi aici pentru că sunt revoltată. Sunt revoltată pentru că toate merg prost. Serviciile publice sunt la pământ, există atâtea cazuri de tratament neadecvat la locul de muncă, profituri uriașe care nu sunt taxate. Toți avem multe motive să ne aflăm aici. Și guvernul nu ne ascultă”, sppune un protestatar.

În tot acest timp, Emmanuel Macron îndeamnă Germania la „solidaritate” europeană împotriva exploziei prețurilor energiei și avertizează cu privire la „distorsiuni” ale concurenței. Reacția președintelui Franței vine după ce Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a prezentat un plan de susținere pentru gospodării și intreprinderi, în valoare de 200 de miliarde de euro. Macron a declarat că: „dacă vrem să fim coerenți, nu strategii naționale trebuie să adoptăm, ci o strategie europeană”. 

Mai multe articole despre:
copil mort franta pisica