MENIU

Un avocat român din Canada face lumina în cazul lui Lucian Bute, după moartea a două persoane

Lucian Bute

După accidentul tragic de la finalul săptămânii trecute într-un apartament aflat în proprietatea lui Lucian Bute, dintr-un cartier al orașului Montreal, veștile despre situația sportivului nostru au fost alarmante.

Michel Seguin, directorul de urbanism al primăriei Lachine, susținea că responsabilitatea pentru mentenanța clădirii în cauză i-ar aparține sportului, iar din acel moment semnele de întrebare în privința riscurilor la care este supus Lucian s-au înmulțit.

Pentru a clarifica situația, Ziare.com l-a contactat pe avocatul Şerban Tismănariu, stabilit în Canada de peste două decenii.
 
Acesta a declarat că legea din Canada prevede că, în situații de acest gen, responsabilitatea să fie acoperită de societățile de asigurări, astfel că nu va fi una civilă.
 
"Răspunderea lui Lucian e acoperită de asigurare. Probabil o să se facă o anchetă ca să se vadă care este cauza prăbușirii, cum s-a putut cădea, cum s-a prăbușit acea balustradă. Lucian este de bună credință, blocul pare îngrijit. Vorbind la modul general, în situații de acest gen, este o responsabilitate civilă care este acoperită de societățile de asigurare", a declarat șerban Tismănariu pentru Ziare.com.
 

Mai multe articole despre:
box Canada Lucian Bute