MENIU

Un autobuz școlar a intrat în mulțime în Spania: 3 morți și mulți răniți - Motivul accidentului din Cadiz

Un autobuz școlar a intrat în mulțime în Spania: 3 morți și mulți răniți / Foto: Profi Media

Un accident teribil s-a produs în Spania. Un autocar a intrat în mulțime la Cadiz. Trei persoane au murit și mai multe au fost rănite. Au fost decretate trei zile de doliu.

 

Un autocar cu pasageri a intrat în mulțime, luni, la Cadiz, Spania. Autobuzul școlar cu 30 de studenți a părăsit carosabilul şi a intrat într-un grup de trecători, trei dintre aceștia fiind uciși. 

 

Accidentul a avut loc în Cadiz, în sudul ţării, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

Potrivit primelor informații, șoferul autobuzului școlar ar fi pierdut controlul volanului și a intrat în mai mulți trecători. Trei persoane au murit și alte trei au fost rănite, potrivit serviciilor de urgență spaniole. În același timp, niciunul dintre studenții care se aflau în autobuz nu a fost rănit, potrivit pompierilor care au intervenit în urma accidentului, scrie presa internațională.

O femeie în vârstă de 60 de ani, o tânără de 19 ani şi un tânăr în vârstă de 17 ani şi-au pierdut viaţa, a declarat primarul din Cadiz - Bruno García. De asemenea, au existat mai mulţi răniţi, dintre care unul se află în stare gravă.

Primarul din Cadiz a decretat trei zile de doliu, iar poliţia a lansat o anchetă cu privire la circumstanţele producerii accidentului.

Deşi autocarul a fost grav avariat în urma accidentului, cei aproximativ 30 de pasageri ai acestuia - toţi studenţi la asistenţă medicală - nu au fost răniţi.

Accidentul s-a produs atunci când şoferul autocarului a pierdut controlul vehiculului pe un drum în pantă, traversând mai întâi benzile din sens opus, apoi ajungând pe trotuar şi intrând într-un centru comercial, au indicat oficiali.

Frânele au cedat, ceea ce ar fi putut contribui la producerea accidentului, potrivit relatărilor apărute în mass-media spaniolă.

Una dintre teoriile investigate de anchetatori este că autobuzul ar fi putut suferi o defecțiune la frâne în timpul coborârii de pe al doilea pod al orașului andaluz, care este foarte abrupt, și a ajuns pe a doua bandă, intrând pe trotuar, unde a lovit stația de autobuz și de taxi, intrând în oamenii care se aflau în acel moment în acea zonă, în apropierea unui magazin.