MENIU

Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu din centrul orașului Sankt Petersburg: 3 morți, 6 răniți - VIDEO

Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu din centrul orașului Sankt Petersburg

Un autobuz care transporta circa 20 de pasageri a căzut vineri în râul Moika de pe un pod situat în centrul oraşului rus Sankt Petersburg, trei persoane pierzându-şi viaţa, au anunţat autorităţile locale, relatează agenţia TASS, citată de Reuters şi EFE.

Alte şase persoane au fost spitalizate, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă după încheierea operaţiunii de salvare. Dintre aceste şase persoane, patru sunt însă în moarte clinică şi celelalte două în stare foarte gravă, precizează aceeaşi sursă.

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere difuzate de presa rusă, conducătorul vehiculului pare că a pierdut controlul direcţiei înainte de a străpunge balustrada podului. După căderea în râu, autobuzul a fost acoperit aproape complet de apă. Potrivit agenţiei RIA Novosti, şoferul a fost reţinut.

 

Temperatura apei râului Moika este acum mai scăzută decât în mod obişnuit, întrucât Rusia se află zilele acestea sub un val de frig atipic pentru această perioadă a anului.

Autobuzul a căzut în apă de pe un pod metalic construit în secolul al XVIII-lea, apoi reconstruit la începutul secolului al XX-lea, cunoscut sub numele de Podul Săruturilor.