MENIU

Umor diplomatic: Vladimir Putin și ”războinicul singuratic”, în așteptarea delegației chineze

Joi, în cadrul întâlnirii actuale a Organizației de Cooperare Shanghai, care are loc în aceste zile la Astana, Kazahstan, a avut loc o discuție între Vladimir Putin și omologul său chinex, Xi Jinping, alături de membrii delegațiilor celor doi. În ciuda importanței majore, unele probleme în protocol au cauzat o scurtă întârziere a delegației chineze, astfel încât, la masa rotundă s-a aflat pentru câteva clipe, doar președintele Chinei, ajuns mai devreme, aflat singur, față în față cu întreaga echipă a Federației Ruse.

Micul episod stânjenitor pentru partea chineză l-a determinat pe Vladimir Putin să detensioneze împrejurările printr-o glumă, menționând că președintele Chinei este un „războinic singuratic” în așteptarea camarazilor.

La scurt timp au sosit și oficialii chinezi, iar liderii celor două țări au schimbat amabilități și au comentat pe fondul necesității consolidării relațiilor diplomatice dintre cele două state.

Xi Jinping l-a găzduit pe Vladimir Putin luna trecută, cu ocazia summitului economic ”One Belt, One Road”, urmând să se reîntâlnească la începutul lunii iulie, când președintele chinez va face o vizită în Rusia, relatează Russia Today.