MENIU

Ultimele clipe ale vieţii Reginei Elisabeta a II-a - Cleric scoţian: „Era veselă” - Ce a spus despre războiul din Ucraina

Clericul scoţian Reverendul Iain Greenshields a luat masa cu Regina Elisabeta a II-a cu doar câteva zile înainte de moartea sa și a povestit că aceasta era veselă.

„Ea a meditat asupra tinereţii sale, când stătea la Balmoral, a vorbit foarte călduros despre timpul petrecut cu tatăl şi cu mama ei acolo... Îmi amintesc că am întrebat-o câte ţări a vizitat, nu-şi putea aminti câte, dar cu siguranţă atunci a început să vorbească despre o gamă largă de oameni pe care i-a întâlnit din întreaga lume”, a mai evocat el.

Întrebat despre starea de spirit a Reginei în timpul meselor, la care au fost prezenţi şi prinţesa Anne şi alţii, Greenshields a spus: ”Foarte veselă, foarte sociabilă cu toată lumea, i-a întrebat pe toţi ce mai fac... şi s-a asigurat că toată lumea are tot ce îi trebuie şi se simte în largul său”.

Conversaţia s-a îndreptat şi asupra războiului din Ucraina.

”Ea a vorbit despre cât de supărată era de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Evident că pentru cineva care a trăit în timpul unui război în Europa şi care este martor la un alt război în Europa reprezintă un moment foarte îngrijorător în ceea ce o priveşte”, a adăugat Greenshields.

Mai multe articole despre:
regina clipe amintiri