MENIU

Ultima variantă a acordului privind BREXIT-ul

Boris Johnson

Premierul britanic a anunţat la Manchester că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie, cu siguanță. Boris Johnson a precizat în textul acordului final că vor fi excluse controalele la frontiera irlandeză. Liderul britanic urmează să transmită oficialilor europeni propunerile sale pentru a evita consecinţele nefaste ale unui proces Brexit fără acord. 

În încheierea conferinţei anuale a Partidului Conservator, Boris Johnson a repetat că Brexitul va avea loc pe 31 octombrie. Premierul a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul.


Parlamentul britanic a adoptat o lege care-l obligă pe Johnson să ceară o nouă amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020, dacă până la 19 octombrie nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord. Johnson în schimb a ironizat tot parlamentul britanic.

"Dacă parlamentul era un laptop, mă tem că pe ecran apărea o reclamă de pizza. Dacă parlamentul era o școală, cu siguranță s-ar fi închis, iar dacă era un show de televiziune, mulți dintre noi votam împotriva lui.", spune premierul Marii Britanii.

Propunerile premierului britanic pentru Brexit stârnesc "îngrijorare", a declarat ministrul de externe al Irlandei, Simon Coveney.



Pasul următor este ca premierul britanic să transmită liderilor europeni propunerile sale privind acordul Brexit, iar oficialii de la Bruxelles trebuie să ofere rapid un răspuns dacă sunt de acord cu oferta britanicilor. 

Mai multe articole despre:
Brexit acord Brexit