MENIU

Ultima decizie a lui Trump aruncă în aer totul. Război comercial masiv SUA-China

SUA au anunțat că vor impune Chinei taxe vamale pentru importuri în valoare de 200 de miliarde de dolari, un pas care escaladează masiv războiul comercial dintre cei doi giganți.

O nouă rundă de rundă de taxe vamale impuse de administrația Donald Trump vizează în jur de 6.000 de produse importate din China, în valoare totală de aproximativ 200 de miliarde de dolari, notează BBC News.

Taxele vor intra în vigoare de la 24 septembrie începând de la 10% și urmează să crească până la 25% de la începutul anului viitor.

Președintele Donald Trump a declarat că ultima rundă de taxe vamale răspunde practicilor comerciale incorecte ale Beijingului, care includ subvenții și reguli ce limitează activitatea companiilor străine în China.

Trump a mai amenințat că dacă China va răspunde cu aceeași monedă, atunci SUA vor impune noi taxe pentru alte importuri în valoare de 267 de miliarde de dolari.

Un astfel de scenariu ar însemna că aproape toate importurile americane din China vor fi supuse taxelor suplimentare.

Spre deosebire de precedentele, a treia rundă de taxe vamale vizează produse de larg consum - genți de mână, valize, mobilă, hârtie igienică, lână.

Sunt exceptate anumite mărfuri, cum ar fi ceasurile inteligente Apple, produsele cu tehnologie Bluetooth, articolele pentru copii, unele textile, chimicale şi produse agricole.

Analiștii spun că această rundă de taxe se va simți în buzunarele consumatorilor americani.

 

Mai multe articole despre:
SUA China Donald Trump taxe vamale război comerciale