MENIU

UE pregătește al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei. Ursula von der Leyen: Lucrăm din greu pentru a lovi Rusia unde o doare

Ursula von der Leyen / Foto: Profi Media

Uniunea Europeană pregătește al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei, în data de 24 februarie, moment de la care au trecut deja nouă luni.

„Lucrăm din greu pentru a lovi Rusia unde o doare și pentru a afecta și mai mult capacitatea sa de a purta război împotriva Ucrainei și pot anunța astăzi că lucrăm la viteză maximă la al 9-lea pachet de sancțiuni”, a anunțat, joi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o conferință de presă pe care a susținut-o în Finlanda, unde se află într-o vizită oficială.

„Sunt încrezătoare că vom aproba foarte curând un plafon global asupra petrolului rusesc cu G7 și ceilalți parteneri importanți. Nu vom avea liniște până când Ucraina nu va triumfa asupra lui Putin și a războiului său ilegal și barbar”, a adăugat președintele Comisiei Europene.

Anunțul lui von der Leyen vine după ce la începutul lunii octombrie UE a impus un alt set de sancțiuni împotriva Rusiei, printre acestea numărându-se inclusiv plafonarea prețului la petrol, dar cu unele excepții.

Șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba a cerut, marți ,ca un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei să prevadă restricţii stricte asupra industriei ruseşti de rachete.

„Fac apel la toţi colegii mei din Uniunea Europeană şi din Comisia Europeană şi din rândul statelor membre ale UE să lase deoparte orice îndoieli sau la - aşa cum este la modă să spunem - oboseală, şi să înceapă să finalizeze rapid cel de-al nouălea pachet de sancţiuni", a afirmat ministrul de Externe de la Kiev în timpul unui briefing online.

Mai multe articole despre:
rusia sanctiuni rusia ursula von der leyen