MENIU

Ucraina se înarmează pe zi ce trece în fața Rusiei -  Cel puțin 100 din celebrele tancuri Leopard ajung la Kiev - VIDEO

Ucraina a aflat în ultimul moment câte tancuri Leopard primește, în total, din Germania. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Ucrainei în Germania.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a anunțat că armata ucraineană va primi un număr uriaș de tancuri Leopard 1 în următoarea perioadă.

Este vorba de tancurile Leopard 1, al căror număr nu fusese comunicat încă oficial de Germania. Guvernul de la Berlin anunțase doar că 14 tancuri din noua generație - Leopard 2 vor fi trimise Kievului.

„110 Leoparzi 1A5. În curând”, a scris diplomatul ucrainean pe Twitter.

În fotografia și imaginile postate cu tancurile, dintr-un atelier de reparații, Makeiev nu a oferit mai multe detalii.

Makeiev nu a oferit mai multe detalii, dar se pare că este vorba despre tancuri al căror transfer a fost anunțat în februarie de Olanda, împreună cu Germania și Danemarca.

Guvernul de la Berlin a anunțat încă de la începutul acestui an că transferu lde tancuri Leopard 1 a fost aprobat, însă nu a fost dezvăluit numărul acestora care urmau să ajungă în Ucraina. Măsura venea după ce fusese aprobat și transportul pentu tancurile moderne - Leopard 2. 

Germania a anunțat atunci că va trimite în Ucraina tancuri Leopard și din propriile stocuri dar a aprobat, într-un final, și transferul celebrelor tancuri și din alte țări partenere.

Executivul de la Berlin a precizat atât că va trimite Ucrainei tancuri Leopard din stocurile proprii, cât și aprobarea transferurilor din partea țărilor partenere care doresc să facă acest lucru. Potrivit contractelor de vânzare din cadrul statelor NATO, este necesară aprobarea țării în care au fost fabricate echipamentele militare pentru transferul sau revânzarea unor terțe părți.

Leopard 2 este unul din cele mai comune tancuri de luptă principale din lume, folosit de militari de pe patru continente.