MENIU

Statele G20: Putin trebuie să vină la reuniune, pentru a înfrunta condamnarea sa internațională

Ministrul australian de externe, Julie Bishop, a declarat, duminică, că statele G20 cer ca liderul de la Kremlin să vină la reuniune, pentru a înfrunta condamnarea internațională pentru comportamentul său față de Ucraina. Julie Bishop a subliniat că nu a existat un consens, privind o interdicție de participare a președintelui rus, Vladimir Putin, la viitorul summit G20 al șefilor de stat și de guvern de la Brisbane. 

"Am realizat sondaje și țările sunt determinate să se asigure că G20 rămâne principalul forum economic pentru chestiuni globale și există opinia că președintele Putin trebuie să vină și să înfrunte condamnarea internațională pentru comportamentul său față de Ucraina", a declarat ministrul de externe Julie Bishop pentru postul de radio ABC, anunță Agerpres.

"Australia este gazdă dar nu avem dreptul de a revoca invitațiile care au fost trimise. Ar trebui să existe un consens în acest sens în cadrul G20, dar nu este cazul", a mai spus Julie Bishop

Comentariile lui Bishop vin la o zi după ce o delegație rusă s-a alăturat reuniunii de două zile, a miniștrilor de finanțe din țările cele mai puternic industrializate de la Cairns.

Joe Hockey, președintele reuniunii, cea de a treia dintr-o serie de patru înainte de summitul G20 al șefilor de stat și de guvern de la 15-16 noiembrie, a declarat că întregul grup va ține ușa deschisă pentru Moscova "pentru a aborda unele dintre tensiunile geopolitice care implică Rusia".

 

Mai multe pe Agerpres.