MENIU

Ucraina: Armata anunță respingerea unui atac al rebelilor proruși contra aeroportului din Donețk

<p>Ucraina: Armata anunță respingerea unui atac al rebelilor proruși contra aeroportului din Donețk</p>

Armata ucraineană a anunțat sâmbătă că a respins în seara precedentă un atac al separatiștilor proruși asupra aeroportului din Donețk, atac comis în pofida acordului de încetare a focului încheiat săptămâna trecută la Minsk, informează agențiile internaționale de presă, notează Agerpres.

'Numeroși rebeli sprijiniți de șase tancuri au lansat vineri la ora locală 19:30 (16:30 GMT) un asalt contra aeroportului din Donețk, care a fost respins eroic de către soldați'', a indicat biroul de presă al statului-major al operațiunii armatei ucrainene în estul țării.

Guvernul ucrainean a recunoscut joi, în premieră, că rebelii proruși și-au extins controlul la frontiera estică a Ucrainei cu Rusia până la Marea Azov.

''Această parte a frontierei se află în prezent sub controlul mercenarilor proruși'', a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrii Lâsenko, în cadrul unei conferințe de presă.

Acest anunț a survenit în urma ofensivei lansate de rebelii proruși luna trecută în sud-estul Ucrainei.

Zona controlată de rebeli s-a extins până la coasta Mării Azov, așa cum se poate observa pe o hartă cu privire la situația operativă în zona de conflict în data de 11 septembrie, potrivit Interfax-Ukraina. Astfel, sub controlul insurgenților înarmați proruși au ajuns localitățile Komsomolskoe și Telman, iar Ucraina a pierdut controlul secțiunii de est a frontierei sale cu Rusia.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina aeroport Doneţk