MENIU

Ucraina acuză Rusia de dezinformare în urma accidentului aviatic "cu zeci de victime". Este solicitată o anchetă internațională

Autoritățile ucrainene cer acces internațional la locul prăbușirii avionului din Belgorod și susțin că Rusia ar fi exagerat  grosolan bilențul la "zeci de morți", când de fapt „doar cinci cadavre” au fost trimise la morgă. Moscova susține în continuare forțele de la Kiev că au doborât avionul de transport în care se aflau 65 de prizonieri de război ucraineneni.

Avocatul Poporului din Ucraina a cerut accesul experților internaționali la locul prăbușirii avionului Il-76 din Belgorod.

 

Kievul era pregătit să ofere informații unei anchete internaționale, a spus Dmytro Lubinets, adăugând: „Cu siguranță nu avem nimic de ascuns”, potrivit Sky News.

 

Și ambasadorul Ucrainei la ONU susține că la morga din localitarea rusă n-ar fi ajuns decât cinci cadavre, în timp ce oficialii din armata rusă și de securitate nu au permis lucrătorilor de urgență să inspecteze locul.

Rusia susține că Ucraina a doborât avionul de transport deasupra Belgorod cu o rachetă și că aeronava transporta 65 de prizonieri de război ucraineni.