MENIU

Turcia a încălcat spațiul aerian al Greciei de peste 10.000 de ori în 2022. Record de provocări ale Ankarei

Sursa foto: Pixabay

Turcia a încălcat spațiul aerian al Greciei de peste 10.000 de ori în 2022. Relațiile dintre Ankara și Atena sunt tot mai tensionate, deși sunt membre NATO. 

Potrivit datelor, există un record fără precedent de încălcări ale spațiului aerian al Greciei de către Turcia, atât de către avioane de vânătoare, cât și de către drone. Începând cu luna august, încălcările au depășit pragul de 1.000 în fiecare lună. Vârful lor a fost în luna septembrie, cu 1.802 încălcări înregistrate, efectuate de 259 de avioane de luptă turcești, notează publicația Greek Reporter.

O tendință îngrijorătoare este creșterea numărului de încălcări cu avioane de luptă echipate cu muniție reală și a angajamentelor cu avioane de vânătoare de interceptare grecești.

Turcia, record de provocări în 2022

De exemplu, în luna noiembrie, au existat 37 de cazuri de încălcare a spațiului aerian al Greciei de către avioane armate turcești, ceea ce a dus la 42 de angajări cu avioane grecești. Câteva dintre aceste angajamente au avut ca rezultat așa-numitele dogfights, lupte aeriene între avioane de vânătoare desfășurate la distanță mică.

Mai multe articole despre:
turcia spatiu aerian grecia