MENIU

Turcia: 5 răniți în prăbușirea unei gări în construcție pentru viitoarea linie TGV Istanbul-Ankara

Cinci persoane au fost rănite joi, între care una grav, în Turcia

Cinci persoane au fost rănite joi, între care una grav, în Turcia în momentul prăbușirii parțiale a unei gări în construcție pentru viitoarea linie a trenului de mare viteză (TGV) care va face legătura între Istanbul și Ankara, a informat mass-media locală, relatează AFP.

Partea superioară a unei clădiri cu două etaje s-a prăbușit joi după-amiaza, din motive încă necunoscute, a informat canalul de televiziune NTV.

Deja amânată de mai multe ori, inaugurarea foarte așteptată a acestei linii este programată pentru luna viitoare.

Trenul va circula cu o viteză de 250 de km/oră, iar pasagerii noii linii vor ajunge la destinație în trei ore. În prezent, durata călătoriei între Ankara și Istanbul durează opt ore.

Accidentul survine după declarațiile făcute luni de ministrul de interne Lutfi Elvan, care a afirmat că întârzierile la inaugurarea liniei feroviare au fost provocate de circa 200 de acte de 'sabotaj', subiect în legătură cu care nu a dorit să facă precizări.

Linia TGV Istanbul-Ankara, în valoare de 4 miliarde de dolari (3 miliarde de euro), face parte dintr-o serie de proiecte urbane de mare anvergură, însă controversate, ale guvernului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan.