MENIU

TUMULT la CASA ALBĂ. Trump va fi examinat medical, în toiul acuzațiilor privind sănătatea sa

Donald Trump va încerca să pună capăt zvonurilor privind starea sănătății sale cu o vizită la medic, urmată de publicarea unui sumar al rezultatelor, scrie The Telegraph.

Președintele SUA va fi examinat de același medic care l-a controlat și pe Barack Obama, la Walter Reed National Military Medical Center, cel mai mare spital militar al țării.

Examenul medical va dura în jur de două ore și include analiza sângelui, a urinei, un consult cardiac, dar și înrebări despre obiceiurile alimentare, sexuale sau de somn.

Este o vizită programată din timp și va fi urmată de publicarea unui sumar al rezultatelor.

E neclar totuși cît de relevant va fi acest sumar și cât de consistent, asta fiind la latitudinea Casei Albe.

Consultul vine într-un moment în care zvonurile privind incapacitatea lui Trump de a-și îndeplini funcția zboară prin media sau politică.

În cartea scrisă de jurnalistul Michael Wolff afirmațiile sunt teribile: Trump nu-și recunoaște prieteni vechi sau repetă povești pentru interlocutori cuvânt cu cuvânt.

În paralel, un grup de circa 10 congresmeni americani, în majoritate democraţi, au consultat în decembrie un profesor de psihiatrie de la Universitatea Yale pentru a analiza sănătatea mintală a preşedintelui Donald Trump, potrivit Politico şi CNN, relatează vineri AFP.

”Aleşii au spus că sunt neliniştiţi în legătură cu pericolul reprezentat de către preşedinte, pericol reprezentat de instabilitatea sa mintală pentru ţară”, a spus profesoara cu pricina.

Zilele trecute, Trump s-a dezlănțuit pe Twitter unde a anunțat într-o suită de mesaje că nu are nicio problemă psihică și că este un ”geniu stabil”.

 

 

Mai multe articole despre:
Donald Trump examen medical