MENIU

Trupele ruse acționează pe toate planurile, nu doar militar: „Jefuiesc ţăranii, furând stocurile de grâu ale Ucrainei”

Trupele ruse acționează pe toate planurile, nu doar militar. Foto/Profimedia

Trupele ruse nu mai acționează de mult în Ucraina doar militar, ci atacă tot ce le iese în cale. Mai nou, ținta o reprezintă țăranii și stocurile acestora de grâu.

Forţele ruse ”jefuiesc ţăranii”, deoarece au furat mai mult de 60 de tone de grâu şi camioanele de marfă unde erau depozitate acestea din oraşul Kameanka-Dniprovska, potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, publicat vineri.

”În teritoriile ocupate temporar, autorităţile de ocupaţie ruse continuă să ia măsuri menite să restricţioneze deplasările, să aresteze locuitorii şi să oprească ajutorul umanitar să ajungă pe teritoriul Ucrainei. În plus, ocupanţii ruşi jefuiesc ţăranii. De exemplu, mai mult de 60 de tone de grâu alături de camioanele de marfă au fost furate din cooperativa agricolă din oraşul Kameanka-Dniprovska”, se arată în comunicatul emis de Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

War Update by the General Staff of #Ukraine's Armed Forces as of 6 a.m. Apr. 29 pic.twitter.com/65UhB7RTSm

Trupele ruse continuă să blocheze Mariupolul, inclusiv oţelăria Azovstal, se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, 15 ţinte aeriene au fost vizate de trupele ucrainene, joi, dintre care un avion, 5 rachete de croazieră şi 9 drone tactice operaţionale, se mai precizează în comunicat.

Ivan Fedorov, primarul oraşului Melitopol, care este asediat de trupele ruse de câteva săptămâni, a vorbit despre acest incident, relatează CNN.

„Astăzi s-a extins la scară industrială. Ieri am publicat un videoclip cu un convoi de peste 50 de maşini cu remorci care scot cereale din teritoriile noastre ocupate... Şi astăzi nu ştim unde l-au trimis”, a declarat Fedorov.

Zona din jurul Melitopolului este bogată în culturi de cereale.

Ucraina este cunoscută drept ”grânarul Europei” şi este o sursă-cheie de grâu şi porumb, în special pentru ţările din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, care depind de importuri. Probabila întrerupere a recoltei din acest an ar putea fi un dezastru, cauzând o penurie de alimente, iar preţurile la produsele agricole esenţiale vor creşte.