MENIU

Trump, vizită surpriză în Afganistan. Preşedintele american a anunţat reluarea negocierilor cu talibanii

Trump, vizită surpriză în Afganistan. Preşedintele american a anunţat reluarea negocierilor cu talibanii

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, în cadrul unei vizite surpriză în Afganistan, că negocierile cu talibanii, întrerupte în septembrie, au fost reluate, relatează AFP.

Vizita lui Trump a fost ţinută secretă până la aterizare din motive de securitate. Ea nu va dura mai mult de câteva ore şi a avut loc cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

"Talibanii vor un acord şi avem întâlniri cu ei. Le spunem că este necesară o încetare a focului, înainte nu voiau o încetare a focului, dar acum vor", a declarat el, după o întâlnire cu omologul său, preşedintele Ashraf Ghani, în baza americană de la Bagram.

"Cred că lucrurile cu siguranţă vor funcţiona aşa", a spus el.

"Vom rămâne atâta timp cât nu există un acord sau până când vom obţine o victorie totală şi ei vor cu adevărat să ajungem la un acord", a precizat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele a plecat în cel mai mare secret din Florida, miercuri seară, şi informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia avionului prezidenţial cu doar două ore înainte de sosire, scrie agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Donald Trump