MENIU

Trump șochează din nou: "Aș putea să împușc pe cineva și tot nu mi-aș pierde votanții"

Mogulul imobiliar Donald Trump, cel care ar putea deveni candidatul republicanilor la președinția SUA, revine în spațiul public cu noi afirmații șocante, după ce, în urmă cu o lună, afirma că vrea să închidă frontierele SUA pentru musulmani. De această dată, Trump a ținut să precizeze, în timpul unui eveniment de campanie, desfășurat în Iowa, că ar putea să împuște pe cineva, pe 5th Avenue, și tot nu și-ar îndepărta susținătorii, informează The Independent.

"Aș putea să mă opresc în mijlocul 5th Avenue și să împușc pe cineva și tot nu mi-aș pierde votanții. Este incredibil", a declarat Trump, mimând în același timp spre camera de luat vederi, care era îndreptată asupra sa, o apăsare pe trăgaci.

Criticile și acuzațiile la adresa sa nu au întârziat să apară, în contextul în care deținerea armelor de foc a suscitat o dezbatere aprinsă, anul trecut, după ce numărul uciderilor în masă a crescut alarmant: nu mai puțin de 373, în 2015.

Când a fost întrebat despre afirmația făcută, acesta a refuzat să comenteze.

Trump nu se află la prima afirmație de acest gen. Acesta a propus, în luna decembrie, ca musulmanilor să li se interzică intrarea în SUA.

"Am prieteni musulmani, sunt oameni buni, dar ei știu că există o problemă și că nu o mai putem tolera", a explicat Trump, la un miting în Carolina de Sud, la câteva ore după ce anunțase anterior că vrea să închidă frontierele SUA pentru musulmani "până când vom fi capabili să stabilim și să înțelegem această problemă".