MENIU

CRIZA DIN UCRAINA. Trei militari ucraineni, răniţi într-un asalt al separatiştilor la Lugansk

Trei militari ucraineni au fost răniţi într-un asalt cu armament greu, în noaptea de marţi spre miercuri, la care au participat sute de insurgenţi proruşi, la Lugansk, în estul ţării, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Atacul a fost lansat marţi seara, asupra unei poziţii a Gărzii Naţionale, de către peste 300 de rebeli echipaţi cu arme automate, lansatoare de rachete şi mortiere, susţinuţi de lunetişti, a anunţat Ministerul de Interne, în subordinea căruia se află acest corp de voluntari.

Asaltul a durat timp de peste zece ore, iar forţele ucrainene au ripostat "până la ultima muniţie", potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul a afirmat că şase atacatori au fost ucişi. Niciun bilanţ din partea separatiştilor nu era disponibil miercuri dimineaţa.

Oraşul Lugansk, unde separatiştii au proclamat o "republică populară", la fel ca în oraşul Doneţk, este afectat de lupte intense de la începutul săptămânii. Insurgenţii au asediat luni sediul regional al grănicerilor.

Tot luni, o explozie la cartierul general al separatiştilor s-a soldat cu opt morţi, potrivit poliţiei. Separatiştii au denunţat un atac aerian, însă Kievul a dezminţit, iar Rusia a condamnat o "crimă împotriva propriului popor".

Mai multe articole despre:
0 Rusia militanți proruși Lugansk criza din ucrana