MENIU

Tragedie în Mediterana. Peste 100 de oameni au murit după scufundarea unei ambarcaţiuni

Peste o sută de imigranţi au decedat în urma scufundării unei ambarcaţiuni gonflabile în largul coastelor Libiei, a anunţat organizaţia umanitară Medecins Sans Frontieres, informează site-ul postului BBC News, citat de Mediafax.

Organizaţia a comunicat că două ambarcaţiuni gonflabile pline cu imigranţi au plecat din Libia pe data de 1 septembrie, însă una dintre bărci s-a scufundat.

276 de persoane au supravieţuit naufragiului şi au fost transportate în portul libian Khoms, la aproximativ 100 de kilometri sud-est de capitala ţării, Tripoli.

Organizaţia susţine că supravieţuitorii sunt acum ţinuţi în mod arbitrar în regim de detenţie.

Supravieţuitorii, printre care se numără femei gravide şi copii mici, au fost trataţi de voluntarii MSF pentru pneumonie.

Peste 1.500 de imigranţi au murit în cursul acestui an în încercarea de a traversa Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Migraţie (OIM).

Imigranţi, care încearcă să fugă de sărăcia şi violenţa din ţările natale, sunt adesea transportaţi în condiţii brutale, tranzacţionaţi între diferite reţele de trafic de persoane care extorchează bani de la imigranţi şi supuşi abuzurilor din partea bandelor criminale şi autorităţilor.

Mai multe articole despre:
tragedie Libia migranţi