MENIU

Tragedie fără margini la început de an: 2 bebeluși găsiți morți într-o valiză, unul cu cordonul ombilical - Detalii șocante - VIDEO

Tragedie fără margini la început de an: 2 bebeluși găsiți morți într-o valiză Foto cu caracter ilustrativ: Profi Media

Scene de groază în Franța în primele zile ale anului 2023. Doi copii mici au fost găsiți morți într-o valiză după ce mama lor a sunat la numărul de urgență.  

Tragedia din orașul Annecy, supranumit Veneția Alpilor, s-a produs în prima zi a anului. Mama care a sunat la urgență spunând că vrea să se sinucidă a mărturisit la telefon că are trupurile neînsuflețite ale copiilor săi într-o valiză. După ce organele de poliție au cercetat casa din Rumilly au fost găsite cadavrele copilașilor. Parchetul Annecy a deschis o anchetă judiciară pentru omor din culpă calificată. Femeia nu poate fi audiată în acest moment din cauza afecțiunilor psihice, fiind internată în spital după ce au fost descoperite cadavrele copiilor săi. 

Detalii cutremurătoare au ieșit însă la iveală după ce anchetatorii au ajuns la domiciliul femeii de 35 de ani, unde ar fi locuit împreună cu soţul său, potrivit presei locale franceze.

Totul a început pe 1 ianuarie 2023, la ora 14:00, când femeia a sunat la urgență, iar în timpul apelului a vorbit de intenția de a se sinucide și a dezvăluit că „avea trupurile a doi bebeluși morți acasă”.

La fața locului, într-un apartament de la etajul 4 al unei clădiri dintr-un cartier rezidențial, jandarmii au descoperit, „la indicația reclamantei, rămășițele umane ale două trupuri înfășate într-o valiză” . 

Cadavrele închise în valiză aparțin, potrivit primelor informații, unor nou-născuți (unul avea încă cordonul ombilical). E posibil ca moartea acestora să fi avut loc acum un an sau doi. Cuplul locuia cu alți doi copii mici, de 2 și 3 ani. 

„Data și cauza morților acestora nu au putut fi stabilite în acest stadiu. Au fost efectuate analize suplimentare. Prezența unui cordon ombilical pe unul dintre cele două corpuri ne face totuși să presupunem că este vorba despre un nou-născut”, a anunțat Parchetul din Annecy.

Miercuri, 4 ianuarie, au fost efectuate autopsii la institutul criminalistic.

Parchetul Annecy a deschis, vineri, 6 ianuarie, o anchetă judiciară pentru uciderea unui minor sub 15 ani.

Partenerul femeii, cu care se afla într-o relație din 2019, a fost plasat în arestul poliției pe 5 ianuarie pentru ascunderea de cadavre, la întoarcerea sa în Franța. Nu i s-a adus nicio acuzație, fiind eliberat din arest, potrivit anunțului Parchetului Annecy.

Cei doi copii ai cuplului, „născuți în 2020 și 2021”, în vârstă de aproximativ doi și trei ani, au fost puși în plasament provizoriu din 1 ianuarie 2023.