MENIU

Tinerii care îl ajută în secret pe Vladimir Putin în războiul din Ucraina

Vladimir Putin / Sursa foto: Profi Media

Instalatorii, măcelarii și mai puțin războinicele florărese sunt nume de cod folosite de ruși pentru a identifica membrii grupului secret care decid ce ținte să lovească rachetele în Ucraina. Aceștia stabilesc și supraveghează traiectoria dispozitivelor ucigașe. Exploziile rachetelor au omorât, deja, zeci de civili. 

Mulți sunt foarte tineri sau tinere, mulți provin din domeniul IT. Doar două exemple: Un tânăr de 22 de ani a lucrat înainte în două bănci în domeniul numit automatizarea IT a sistemelor cu funcții speciale.

El s-a implicat în trecut în acțiuni civice și a devenit un participant al Smart Voting, o inițiativă a fundației anti-corupție a opozantului rus Navalnîi, aflat acum în închisoare.

Un altul, inginer de meserie, a spus reporterilor de la un centru de investgații care l-au contactat că lucrează într-o fermă zootehnică. El s-a oferit să explice jurnaliștilor cum să măcelărească un porc sau să smulgă penele unei găini.

Cu toții au o caracteristică comună. Refuză să recunoască că lucrează la stabilirea țintelor distruse de rachetele rusești, multe scoli, grădinițe sau blocuri de locuințe. 

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin razboi ucraina