MENIU

Timmermans, despre mutarea din Ungaria a fundației lui Soros: Democrația are de suferit

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a calificat drept ”regretabilă” plecarea din Ungaria a fundaţiei miliardarului George Soros.

”Democraţia are de suferit” atunci când o organizaţie non-guvernamentală trebuie să renunţe la activităţile sale din cauza ameninţărilor, spune Timmermans, citat de agerpres.ro.

”Este regretabil faptul că o organizaţie a societăţii civile îşi închide porţile într-o ţară membră a UE.De fiecare dată când o organizaţie a societăţii civile care ajută la construirea democraţiilor dinamice şi tolerante este ameninţată şi simte că nu-şi mai poate face munca, democraţia are de suferit”, a scris Timmermans pe Twitter.

Fundația lui George Soros, Open Society Foundation, care finanțează organizații non-guvernamentale, a anunțat marți că-și va muta sediul de la Budapesta la Berlin din cauza unui climat ”din ce în ce mai represiv” în Ungaria. 

În campania electorală de luna trecută, premierul Ungariei, Viktor Orban, a afișat sloganul ”Stop Soros”. Acesta susține că Soros că prin fundația sa ar pune în aplicare un ”plan” de a aduce în Europa migranți pentru a ”submina națiunile”. Omul de afaceri a negat, însă, toate acuzațiile.

Fundația lui Soros se mută din Ungaria

Mai multe articole despre:
Comisia Europeană Timmermans