MENIU

Tensiuni în SUA! Un politician important apără ordinul executiv al lui Trump privind imigranții

Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, a apărat ordinul executiv al președintelui Donald Trump privind imigranții și refugiații, dar și-a exprimat regretul față de confuzia creată de punerea în aplicare a respectivei decizii, informează Reuters, citat de Agepres.

"Președintele are o responsabilitate față de securitatea acestei țări. Este regretabil că a existat confuzie în legătură cu aplicarea acestei decizii. Nimeni nu a dorit să vadă prinși în asta oameni având 'cartea verde' sau vize speciale pentru imigranți, cum este cazul traducătorilor", a spus Ryan.

Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șapte state majoritar musulmane (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen), ceea ce a declanșat un val de critici și de proteste pe plan intern și internațional.

Autoritățile americane au anunțat luni că rezidenții în SUA titulari ai 'cărților verzi' nu sunt vizați de restricțiile de călătorie adoptate de președintele Donald Trump împotriva cetățenilor unor state islamice, astfel că titularii acestor documente pot reveni în Statele Unite.

Precizarea pune capăt confuziei create de ordinul semnat vineri de noul lider de la Casa Albe, confuzie resimțită mai ales în aeroporturile din afara SUA în condițiile în care numeroase companii aeriene au refuzat îmbarcarea cetățenilor proveniți din respectivele state.

Oficiali de la Washington au precizat ulterior că titularii cărților verzi vor fi supuși unor verificări suplimentare înainte de a li se accepta intrarea în țară. ''Rezidenții permanenți legali care călătoresc pe baza (unui formular) I-551 vor fi autorizați să se îmbarce în avioanele care au ca destinație SUA și excepțiile vor fi examinate de la caz la caz la punctele de intrare'', a indicat Departamentul pentru Securitate Internă.

Mai multe articole despre:
SUA Camera reprezentanţilor Donald Trump paul ryan