MENIU

TEMPERATURI EXTREME în Polonia: Frigul a ucis 17 persoane, în weekend

TEMPERATURI EXTREME în Polonia: Frigul a ucis 17 persoane, în weekend / Foto: bbc.co.uk

Șaptesprezece persoane au murit din cauza frigului în cursul weekend-ului, în Polonia, unde temperaturile s-au apropiat de -20 în unele regiuni, potrivit unor date ale poliției, citate, luni, de Centrul guvernamental de criză, relatează AFP. 

"În cursul ultimelor 48 de ore, 17 persoane au murit de hipotermie", ridicând numărul total de victime în ultimele patru zile la 26 de persoane, a indicat, pentru France Presse, o purtătoare de cuvânt a Centrului, Bozena Wysocka.

Bilanțul victimelor înregistrate de la 1 noiembrie se ridică, astfel, la 52 de persoane, a precizat purtătoarea de cuvânt.

În această iarnă, valul de frig a ajuns foarte târziu, însă brusc, în Polonia, unde până acum temperaturile au fost relativ ridicate pentru această perioadă.

Valul de frig afectează Polonia de cinci zile. Temperaturile cele mai scăzute au fost înregistrate în estul țării, în special la Wlodawa, unde au ajuns la—22°C și—24°C în noaptea de sâmbătă, potrivit unor date ale Institutului de Meteorologie din Polonia.

Iarna trecută, circa 200 de persoane au murit de hipotermie în această țară cu 38 de milioane de locuitori. Majoritatea victimelor sunt persoane fără locuință, adesea în stare de ebrietate.