MENIU

Tatăl atacatorului din Orlando: "Vă cer iertare pentru ce a făcut. Nu are nicio legătură cu religia"

Tatăl lui Omar Mateen, autorul masacrului din Orlando, SUA, a explicat care ar fi fost motivul gestului extrem făcut de fiul lui.

Într-un scurt interviu acordat NBC News, Mir Seddique, tată lui Omar Mateen, s-a declarat complet bulversat de faptele fiului său.

Bărbatul a cerut iertare tuturor pentru această tragedie, dar a spus că nu ştie exact ce l-a împins pe Omar să recurgă la un asemenea gest.

Totuşi, Seddique a afirmat că masacrul "nu are nicio legătură cu religia". În schimb, el a povestit că în urmă cu câteva zile Omar văzuse doi homosexuali sărutându-se pe o stradă din Miami şi că e probabil ca acest lucru să-l fi deranjat.

Atac armat în SUA. Bilanț dramatic: 50 de persoane, ucise într-un club gay. Oficial: "Este terorism"

SMS-ul înfiorător trimis de una dintre victimele masacrului din SUA. "Mami, te iubesc. O să mor"

"Nu ştiu de ce a făcut asta. Este mort acum, deci nu-l pot întreba. Îmi doresc să fi ştiut", a declarat el. "Vă cer iertare pentru ce a făcut fiul meu... (...) Nu am ştiut nicio clipă că are astfel de intenţii. Suntem şi noi şocaţi, aşa cum este întreaga ţară", a adăugat el.

50 de persoane au fost ucise, iar alte 53 au fost rănite duminică, 12 iunie, într-un club gay din Orlando, în statul Florida, în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA. Autoritățile au deschis o anchetă pentru "terorism".