MENIU

Țara care interzice țigările pentru cei născuți după 2008: Guvernul vrea să elimine fumatul până în 2025

Fumat

Noua Zeelandă interzice țigările și produsele de fumat din tutun pentru persoanele născute după anul 2008 printr-o lege adoptată de Parlament. Altfel spus, ţară insulară situată în sud-vestul Oceanului Pacific interzice țigările definitiv pentru toate generațiile viitoare. Noua Zeelandă devine, practic, prima țară care a adoptat vreodată o lege de acest fel.

Interdicția va intra în vigoare în 2023 și este o parte cheie a eforturilor Noii Zeelande de a „elibera țara de fumat” până în 2025, o campanie care este deja în desfășurare de peste un deceniu.

Noua Zeelandă interzice țigările pentru toate generațiile viitoare

„Mii de oameni vor trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă, iar sistemul de sănătate va câștiga 3,2 miliarde de dolari pentru că nu va mai trebui să trateze bolile cauzate de fumat”, a declarat ministrul Sănătății, Ayesha Verrall, într-un comunicat.

Țigările dispar deja în Noua Zeelandă. Conform statisticilor guvernamentale publicate recent, doar 8% dintre adulți fumează zilnic, în scădere față de 9,4% în 2021.

Guvernul urmărește, de asemenea, să limiteze numărul de comercianți de produse din tutun de la 6.000 la doar 600 la nivel național.

„Înseamnă că nicotina va fi redusă la niveluri care nu provoacă dependență, iar comunitățile vor fi libere de proliferarea și gruparea comercianților care vând produse din tutun în anumite zone”, a spus Verrall.

Citește continuarea pe Descopera.ro

 

Mai multe articole despre:
fumat tigari nicotina noua zeelanda tutun interdictie