MENIU

Super-iahtul de 200 de milioane de dolari al oligarhului rus Viktor Medvedciuk va fi vândut în beneficiul Ucrainei

Royal Romance, iahtul lui Viktor Medvedciuk / Foto Twitter

Super-iahtul în valoare de 200 de milioane de dolari deţinut de Viktor Medvedciuk, oligarh rus şi prieten al lui Vladimir Putin, care este vizat de sancţiuniuile impuse de Occident ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, va fi vândut la licitaţie în beneficiul Kievului, după ce a fost confiscat în Croaţia la începutul acestui an, relatează The Guardian.

Guvernul ucrainean susţine că o instanţă croată a decis ca iahtul „Royal Romance", care are o lungime de 92,5 metri, să fie transferat către Agenţia ucraineană de Recuperare şi Gestionare a Activelor (ARMA) pentru a fi valorificat. Aceasta a anunţat că îl va scoate la licitaţie.

Dacă se va pune în practică, atunci va fi prima vânzare de acest tip a unei proprietăți ruse puse sub sechestru în urma sancţiunilor internaţionale vândută în beneficiul poporului ucrainean, notează jurnaliștii de la The Guardian.

Viktor Medvedciuk, în vârstă de 68 de ani, a fost un politician pro-Kremlin, supranumit „prinţul întunecat" al politicii ucrainene. El a fost arestat în Ucraina în aprilie şi predat apoi Rusiei, în septembrie, în cadrul unui schimb de prizonieri.

Din informațiile existente, se pare că Putin este naşul fiicei lui Medvedciuk, Daria.

Mai multe articole despre:
iah oligarh viktor medvedciuk ucraina