MENIU

Sunak și Zelenski, față în față - Premierul britanic, prima vizită la Kiev - Ce au discutat despre apărarea aeriană în războiul din Ucraina

Rishi Sunak și Volodimir Zelenski, la Kiev Foto: Profi Media

Noul premier britanic Rishi Sunak, după Boris Johnson, a avut prima întâlnire cu președintele ucrainean - Volodimir Zelenski. În prima sa vizită la Kiev, premierul Sunak l-a asigurat pe Zelenski de continuitatea sprijinului Londrei în războiul din Ucraina.

Premierul britanic - Rishi Sunak a făcut prima vizită la Kiev de când a preluat mandatul de șef al Guvernlui, acum patru săptămâni.

„Încă din primele zile ale războiului, Ucraina și Regatul Unit au fost cei mai puternici aliați. În întâlnirea de astăzi, am discutat despre cele mai importante probleme atât pentru țările noastre, cât și pentru securitatea globală”, a anunțat Zelenski.

„În cadrul întâlnirii cu premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, am discutat despre capacitățile noastre în protejarea securității energetice ucrainene și europene. De asemenea, am vorbit despre protecția aeriană a Ucrainei și despre cooperarea noastră în apărare. Situația diplomatică și eforturile internaționale comune pentru pace au fost, de asemenea, discutate în detaliu. 
Mulțumim pentru susținerea principială a Ucrainei și pentru negocierile constructive”, a mai scris Zelenski în mesajul postat pe rețelele de socializare.
 
La rândul său, Sunak a confirmat mesajul președintelui ucrainean. Vizita premierului Marii Britanii la Kiev a avut loc pentru a confirma sprijinul continuu al Regatului Unit pentru Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra.

„Marea Britanie știe ce înseamnă să lupți pentru libertate. Suntem alături de tine până la capăt, Volodimir Zelenski”, a scris Sunak pe Twitter.