MENIU

SUA suspendă temporar zborurile dinspre şi către Turcia, în urma tentativei de lovitură de stat

Administrația federală a Aviației din SUA (FAA) a suspendat temporar toate zborurile spre și dinspre Turcia, în urma loviturii de stat eșuate din această țară, relateză cotidianul Hurriyet pe pagina electronică.

"FAA monitorizează situația din Turcia, în coordonare cu partenerii noștri din cadrul Departamentului de Stat și Departamentului de Securitate Internă și vom actualiza restricțiile pe măsură ce situația evoluează", se afirmă într-un comunicat.

"Tuturor companiilor aeriene, indiferent de țara de origine, le este interzis zborul spre Statele Unite dinspre Turcia, fie direct, fie prin intermediul unei țări terțe", se preciza într-un avertisment de securitate emis sâmbătă de Ambasada SUA la Ankara.

Între timp, de la 16 iulie, Turkish Airlines a reluat zborurile de pe aeroportul internațional din Istanbul, după eșuarea tentativei de lovitură de stat, în timp ce unele companii aeriene străine au anulate toate zborurile din weekend.

Închiderea aeroportului din Ataturk din Istanbul, în seara de 15 iulie, a cauzat devierea de 35 de zboruri și anularea a 32 de zboruri, a declarat İlker Aycı, președintele Turkish Airlines pentru postul CNN Turk.

De asemenea, Rusia a suspendat zborurile de pasageri către Turcia, la ordinele președintelui Vladimir Putin, potrivit agenției de știri TASS.

Mai multe articole despre:
SUA Turcia FAA tentativă de lovitură de stat