MENIU

SUA își mută rachetele la Varșovia. Avertisment sumbru în privința Rusiei

Comandantul Armatei SUA în Europa, Locotenent-General Frederick "Ben" Hodges, a avertizat că NATO trebuie să rămână unită în fața unie "amenințări reale" din partea Rusiei.

Înaltul oficial american a declarat pentru The Daily Telegraph că Alianța are nevoie de o poziție comună, care să ofere o asigurare în fața Rusiei. "Nu vorbim despre o presupunere, Există o amenințare certă a Rusiei", a spus Hodges.

"Îl auzim pe ambasadorul rus amenințând că Danemarca va deveni o țintă militară dacă va fi parte a proiectului scutului antirachetă. Și apoi ne uităm la felul în care avoanele rusești zboară fără transponder în apropierea aeronavelor civile, ăsta nu este nu comportament profesionist" a adăugat oficialul.

Declarațiile generalului au fost făcute la finalul unui exercițiu militar care a presupus, printre altele, mutarea a 750 de rachete americane Patriot prin Europa, până la marginile Varșoviei.

Vederea convoiului militar al SUA trecând granița germano-poloneză a adus aminte de Războiul Rece și a produs dezbateri în întreaga lume.

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Polonia rachete patriot