MENIU

SUA anulează parțial embargoul asupra vânzării de arme către Vietnam

Statele Unite au anunţat joi că au anulat parţial embargoul asupra vânzării de arme ce viza Vietnamul, în vederea asigurării securităţii maritime a acestei ţări din Asia de Sud-Est, un mesaj adresat Chinei, care are diferende teritoriale cu vecinii săi asiatici în Marea Chinei de Sud, scrie Mediafax. 

În cursul unei întrevederi, joi, la Departamentul de Stat, "secretarul de Stat (John Kerry) l-a informat pe vicepremierul şi ministrul de Externe (vietnamez Pham Binh) Minh (...) în legătură cu un viitor transfer de echipamente de apărare în vederea asigurării securităţii maritime" a ţării sale, a anunţat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

"Această măsură vizează să sprijine eforturile Vietnamului pentru ameliorarea pregătirii sale în domeniul maritim şi a capacităţilor sale în materie de securitate maritimă", a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, fără să evoce China.

Miercuri, secretarul de Stat american l-a primit şi pe ministrul chinez de Externe, Wang Yi, o întâlnire umbrită de criza politică din Hong Kong.

 

 Mai multe pe Mediafax

Mai multe articole despre:
SUA arme Vietnam decizii decizii embargo arme vanzare