MENIU

Studenți exmatriculați pentru că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, în SUA

Sursa foto: Arhivă

Peste 200 de studenți de la Universitatea din Virginia au fost exmatriculați, deoarece nu s-au vaccinat împotrtiva COVID-19. Studenții nevaccinați au primit pe parcursul timpului mai multe somații, prin e-mail, în care li se cerea să se imunizeze cât mai repede pentru a nu încălca normele impuse de universitate. În cazul în care studenții vor aduce adeverința de vaccinare, aceștia pot participa la cursuri începând cu semestrul doi. 

Universitatea din Virginia a respins înscrierea în noul an universitar a 238 de studenți care nu s-au vaccinat. Doar 49 din cei 238 de studenți erau înscriși la cursurile de toamnă.

Toți studenții, inclusiv cei vaccinați, trebuie să poarte în continuare măști în interiorul clădirilor școlii, a anunțat universitatea la începutul acestei luni. Aproape 97% dintre studenții UVA sunt vaccinați.

Elevii nevaccinați care au fost exmatriculați au primit „memento-uri multiple prin e-mail, mesaje text, apeluri telefonice, apeluri către părinți că nu au respectat normele și au avut termen până miercurea trecută să își schimbe statutul cu privire la vaccinare”, a spus Coy.

Studenții se pot reînmatricula la cursurile universității dacă respectă cerința privind vaccinul sau pot depune o scutire până pe 25 august, se arată în raport sau se pot întoarce în timpul semestrului de primăvară, cu condiția să fie vaccinați sau scutiți până atunci.