MENIU

Statul Islamic are un hotel de lux în Irak

Sătui să fie cazaţi în condiţii insalubre, adepţii grupării teroriste ar urma să locuiască acum în camere de cinci stele, echipate cu jacuzzi şi conexiuni la Internet. Potrivit presei britanice, este vorba despre un hotel din Mosul, cucerit şi renovat de către jihadişti.

Fotografiile care circulă pe internet arată membri ai ISIS care au grijă de o grădină foarte bine întreţinută, lustruiesc podelele şi curăţă geamurile hotelului. Clădirea prezentată ar fi Ninawa International Hotel, care a primit o serie de recenzii pozitive pe site-ul de turism TripAdvisor, înainte de a fi ocupat de militanţii autointitulatului Stat Islamic.

Hotelul de cinci stele are 262 de camere, două restaurante, două săli de evenimente şi o sală de sport, printre alte facilităţi.

Mai multe conturi de Twitter asociate cu gruparea teroristă au promovat "redeschiderea" hotelului pe data de 1 mai, când musulmanii au fost invitaţi să ia parte gratuit la petrecere.

Jurnaliştii britanici scriu în schimb că hotelul ar fi destinat comandanţilor Statului islamic şi invitaţilor de seamă. De asemenea, ISIS ar urmări să folosească locaţia drept scenă pentru proiectele sale de propagandă.

Mai multe articole despre:
lux hotel stat islamic