MENIU

Situație inedită în Bulgaria. Aproape toți liderii țării în carantină, după ce șeful Parlamentului a fost testat pozitiv

Foto arhiva

Premierul, președintele și mai mulți miniștri de rang înalt din Bulgaria au intrat în autoizolare după ce președintele Parlamentului a fost testat pozitiv coronavirus. S-a întâmplat la o reuniune de securitate la care au participat numeroși înalți oficiali bulgari.

Inspectorul șef din sănătate, Angel Kunchev, a spus că toți participanții la Consiliul consultativ de securitate națională de luni erau sănătoși, dar că vor rămâne în autoizolare după ce președintele Parlamentului, Nikola Minchev, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit Reuters, citat de Agerpres.
 
Alături de premierul Kiril Petkov și de președintele Rumen Radev, la reuniune au participat miniștrii de interne, de apărare și de finanțe, precum și un ministru adjunct de externe și membri de rang înalt ai principalelor partide politice.
 
Marți, Bulgaria a raportat 6.761 de cazuri noi și peste 800 de bolnavi la ATI, raportate la o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori.