MENIU

Statul Islamic, nou atac asupra zonelor deţinute de guvernul Siriei. O mama și patru copii, ucişi

Statul Islamic a atacat zone deținute de guvernul sirian în orașul din estul țării Deir al-Zor și o bază aeriană la sud de localitate, a anunțat vineri un grup de monitorizare, adăugând că luptele au ucis cel puțin cinci civili, informează Reuters.

Noul asalt părea să vizeze cucerirea puținelor zone rămase sub controlul guvernului în provincia Deir al-Zor, unde cea mai mare parte este controlată de SI, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Forțele guvernamentale au bombardat alte zone ale orașului și în jurul bazei aeriene în luptele ce au izbucnit la o zi după ce mass-media pro-Damasc au anunțat că avioane rusești au lovit provincia.

Cinci civili — o mamă și patru dintre copiii ei — au fost uciși în bombardamentele forțelor guvernamentale în oraș, a declarat Observatorul.

Între timp, militanții Statului Islamic par să fi avansat, luând controlul clădirii poștei la Deir al-Zor după detonarea unei mașini capcană în oraș și se deplasează spre baza aeriană, a adăugat OSDO, citat de Reuters.