MENIU

Simptomele variantei Omicron care ar putea duce la spitalizare. Avertismentul lansat de OMS

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Varianta Omicron a noului coronavirus a devenit cunoscută pentru faptul că provoacă simptome ușoare, în special în rândul persoanelor complet vaccinate, dar OMS avertizează că există şi excepţii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a actualizat pagina sa de întrebări și răspunsuri despre COVID-19 pentru a reflecta schimbările recente cauzate de noua tulpină Omicron, potrivit Deseret News.

Pe pagina respectivă, OMS a răspuns la întrebări despre ce ar trebui să facă oamenii dacă cineva pe care îl cunosc prezintă o agravare a simptomelor cauzate de COVID-19.

„Dacă simptomele se agravează, contactați imediat medicul”, a precizat OMS.

OMS a subliniat simptomele specifice la care trebuie să fiți atenți dacă vă faceți griji cu privire la spitalizare. Din nou, aceste avertismente au venit sunt pe fondul valului de de infectări a variantei Omicron.

Simptomele care pot duce la spitalizare

„În funcție de vârsta persoanei pe care o aveți în grijă, simptomele sale pot arăta diferit. Adulții pot părea deshidratați, pot avea dificultăți de respirație sau dureri în piept. De asemenea, se pot plânge de amețeli. Copiii pot apărea brusc confuzi sau pot refuza să mănânce. Fața sau buzele lor pot deveni albastre. Bebelușii refuză să fie alăptați. Aceste simptome sunt semne de avertizare că este nevoie de îngrijire urgentă”, a transmis OMS.

Cercetătorii încă analizează varianta Omicron pentru a vedea cum afectează diferite persoane. Până în prezent, primele cercetări au constatat că varianta Omicron poate provoca boli grave în rândul persoanelor nevaccinate anti-COVID.

Dar, în cea mai mare parte, cercetările sugerează că varianta Omicron provoacă boli ușoare la oameni.

Mai multe articole despre:
omicron simptome omicron spitalizare