MENIU

Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Artista ar fi evitat să plătească peste 14 milioane de euro

Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Sursa foto: Facebook

Cântăreața columbiană Shakira ar putea fi trimisă în judecată în Spania pentru evaziune fiscală. Un judecător a revizuit o serie de probe potrivit cărora artista nu ar fi plătit taxe în valoare de 14,5 milioane de euro pe veniturile pe care le-a obținut în perioada 2012-2014.

Potrivit judecătorului Marco Jesus Juberias, Shakira a locuit în Spania mai bine de 200 de zile în perioada menționată, fiind obligată să plătească taxe. Acesta a mai anunțat că documentele prezentate instanței sunt probe suficiente ale unor nereguli și a recomandat „continuarea procedurilor”, informează CNN.

Deși magistrații spanioli susțin că Shakira a locuit în Catalonia în perioada 2012-2014, avocații cântăreței spun că aceasta nu a trăit în Spania deloc până în 2015. În plus, reprezentanții acesteia spun că Shakira s-a achitat de toate obligațiile sale fiscale.

Avozații artistei au afirmat, prin intermediul unui comunicat, că documentul instanței era „un pas de așteptat în cadrul procedurilor” și că echipa acesteia „rămâne încrezătoare și colaborează pe deplin cu autoritățile judiciare”.

Cântăreața în vârstă de 44 de ani este într-o relație cu fotbalistul Gerard Pique, cei doi având doi copii împreună.

Mai multe articole despre:
shakira evaziune fiscala