MENIU

Sfaturi despre „cum să furi benzina”, în direct, la TV, la oră de audiență maximă - Cine a putut difuza așa ceva

Rezervorul de combustibil a devenit o comoară. Foto/Profimedia

O televiziune din Grecia a difuzat pe post un reportaj despre cum poți să scoți benzina din rezervoarele mașinilor. Totul în contextul scumpirilor carburanților. Reportajul a declanșat un val de critici și ironii din partea internauților.

Televiziunea de stat din Grecia a stârnit critici și ironii după ce a difuzat o emisiune în care a arătat telespectatorilor cum să fre benzina din mașini, în contextul în care prețul combustibilului a crescut vertiginos, potrivit The Guardian.

„Nu este ceva teribil de complicat… nici măcar nu aveți nevoie de un tub special, chiar și un furtun pentru balcoane este suficient”, a declarat reporterul postului, Costas Stamou, în timpul emisiunii de știri matinale Syndeseis, difuzată de ERT.

După ce demonstrează metoda, un mecanic auto arată apoi unde poate fi străpuns rezervorul de combustibil al unei mașini pentru a fura carburantul.

„Sunteți în toate mințile? Le dați oamenilor sfaturi despre cum să fure benzină?”, a comentat un utilizator pe Twitter. Un altul a glumit: „După tutorialul despre două moduri de a fura cu ușurință benzină, ERT pregătește acum noi îndrumare despre cum să deschizi lacăte și să furi portofele”.

Un videoclip mixat de site-ul satiric grec Luben fusese vizionat de peste 170.000 de ori până joi. Alte 32.500 de persoane au văzut segmentul original pe Twitter.

Prețurile la carburanți au crescut constant în Grecia în ultimele luni, miercuri, la Atena, prețul mediu al benzinei simple fără plumb depășind 2,37 euro pe litru, iar în Rodos și în insulele învecinate, peste 2,50 euro.

Autoritățile grecești au rezistat solicitărilor de reducere a taxelor la carburanți, optând în schimb pentru subvenții de 30-50 de euro pentru proprietarii de mașini și motociclete cu venituri mici.

Rata anuală a inflației în Grecia a ajuns la 11,3% în luna mai, un record al ultimilor 29 de ani.