MENIU

Serviciile secrete germane: rachetele nord-coreene pot ajunge în Europa

Rachetele nord-coreene pot fi acum echipate cu arme nucleare şi ar putea ajunge în Germania şi Europa Centrală, a declarat parlamentarilor în această săptămână un oficial de top din Agenţia de informaţii externe a Germaniei, scrie ziarul Bild am Sonntag, citat duminică de Reuters.

Directorul adjunct al BND Ole Diehl a declarat parlamentarilor în timpul unei şedinţe cu uşile închise că evaluarea este "sigură", potrivit ziarului, citând participanţi la reuniune.
    
În acelaşi timp, Diehl a spus că agenţia consideră discuţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud ca un semn pozitiv.
    
Niciun comentariu nu a fost imediat disponibil din partea BND.
    
Un înalt diplomat nord-coreean a plecat duminică în Finlanda pentru discuţii cu foşti oficiali americani şi sud-coreeni, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, în timp ce continuă o serie de întâlniri diplomatice înaintea unui posibil summit SUA-Coreea de Nord.
    
Coreea de Nord îşi continuă programele nuclear şi de rachete sfidând sancţiunile Consiliului de Securitate al ONU şi nu a făcut un secret din planurile sale de a dezvolta o rachetă capabilă să lovească teritoriul continental al Statelor Unite.
    

Mai multe articole despre:
rachete coreea nord