MENIU

Servicii de informații ucrainiene:Rusia a lansat exerciții aeriene în Marea Neagră, vizând nave NATO

Avion rusesc

Forțele aeriene ruse au început încă din 8 iunie exerciții militare în Marea Neagră, unde exersează distrugerea convențională de nave care aparțin NATO.

Aceste exerciții  intervin înaintea summitului Alianței de la Varșovia, care va avea loc în zilele de 8 și 9 iulie, au relatat agențiile de presă ucrainene Unian și Expert în paginile lor electronice, citate de Agerpres.

„Potrivit datelor Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, forțele aeriene ruse au efectuat la 8 iunie, în spațiul aerian din centrul Mării Negre, acțiuni demonstrative privind distrugerea convențională a unui grup naval al forțelor maritime unite ale NATO, începând cu distrugătorul USS Porter, în portul Constanța (România)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției principale de informații a armatei ucrainene (GUR), Vadim Skibițki.

La aceste exerciții au participat patru bombardiere Tu-22M3 din cadrul Diviziei 22 aeriene care au lansat rachete antinavale asupra unor ținte imaginare, conform aceluiași oficial ucrainean. Bombardierele rusești au fost însoțite la acest antrenament de patru avioane de vânătoare Su-27, mai transmite Agerpres.