MENIU

„Șeherezada” - super-iahtul care ar aparține lui Putin, unde toți angajații sunt de la FSB. Este evaluat la 700 de milioane de dolari

Iahturile, plăcerea preeșdintelui și a olgarhilor ruși. Foto/Profimedia

Apetența liderului de la Kremlin pentru obiecte de lux nu este ascunsă deloc. La ultimul miting în cinstea lui, Putin a purtat o haină de aproape 12.000 de euro. Mai nou, se pare că este și proprietar de iahturi, spun cei din echipa liderului opoziției ruse Alexei Navalny 

Anchetatorii au descoperit un iaht imens „Scheherazade”, care ar putea aparține președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Echipajul superiacht-ului este format din angajați ai Serviciului Federal de Securitate Rus.

Dezvăluirea a fost făcută de colaboratorii apropiați ai dizidentului și liderului opoziției ruse Alexei Navalny .

Iahtul lung de 140 de metri în valoare de 700 de milioane de dolari a fost fabricat în 2020 la un șantier naval din Germania. Acesta este unul dintre cele mai mari iahturi din lume din clasa sa. Oficialii americani acuză faptul că aceast ar aparține lui Putin.

Anchetatorii au făcut cunoștință cu lista membrilor echipajului iahtului. Potrivit acestora, primul ofițer, comandantul, ofițerul, câțiva paznici și alți câțiva membri ai echipajului sunt cetățeni ai Federației Ruse și lucrează în FSO. În același timp, mulți dintre ei au în documente o unitate militară a OFS la Soci.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident putin iaht