MENIU

Şeful spionajului american: Vă putem spiona cu ajutorul frigiderului

Şeful spionajului american: Vă putem spiona cu ajutorul frigiderului

Şeful spionajului american a declarat că, pentru prima dată, electrocasnicele conectate la Internet, precum frigiderele inteligente, becurile şi termostatele, pot fi folosite ca instrumente de supraveghere.

James Clapper, directorul comunităţii naţionale de informaţii, a declarat în faţa unui comitet senatorial că aşa-zisul Internet al tuturor lucrurilor poate deschide o nouă eră pentru supraveghere, permiţând agenţiilor de informaţii să urmărească digital persoanele, dincolo de telefoane inteligente, tablete şi calculatoare, scrie Newsweek.

"În viitor, serviciile de informaţii ar putea folosi Internetul lucrurilor pentru identificare, supraveghere, monitorizare, localizare, urmărire şi vizare pentru recrutare sau pentru a câştigă acces la reţele sau datele utilizatorului", a explicat Clapper.

În acelaşi timp, Clapper arată, în raportul prezentat în Senat, că Internetul lucrurilor este una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii SUA, la fel că şi vehiculele autonome şi sistemele îmbunătăţite de inteligenţă artificială.

Sursa: ziare.com

Mai multe articole despre:
SUA spionaj Statele Unite