MENIU

Şeful Interpol a avertizat asupra pericolului unor atentate Al-Qaida la Olimpiada de la Beijing

Există un pericol real ca Olimpiada de la Beijing să fie vizată de terorişti. Avertizarea vine din partea secretarului general al Interpol, Ronald Noble, citat de Reuters. Oficialul susţine că şi sportivii riscă să fie atacaţi de grupuri anti-chineze.

Reprezentantul Interpol susţine că organizatorii jocurilor Olimpice trebuie să fie pregătiţi pentru eventuale atacuri ale Al-Qaida sau ale altor organizaţii teroriste. Ţările participante la Olimpiada de la Beijing trebuie să ia în calcul şi posibilitatea continuării violenţelor ce au marcat traseul torţei prin lume, precum blocarea principalelor rute de transport şi atacuri asupra unor oficiali sau sportivi.

Torţa olimpică a ajuns astăzi în Japonia. Flacăra va ajunge mâine, la Nagano, oraşul gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă din 1998. Traseul torţei, lung de aproape 19 kilometri, va fi în mare parte închis publicului. Japonia a mobilizat 3 mii de poliţişti pentru că militanţii pro-Tibet au anunţat deja organizarea mai multor proteste la Nagano.
Mai multe articole despre:
al-Qaida Olimpiada de la Beijing