MENIU

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei: Activitatea NATO, amenințare la adresa Moscovei

<p>Nikolai Patrushev</p>

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, este de părere că declarațiile privind "caracterul defensiv" al NATO sunt doar o acoperire pentru "esența agresivă" a Alianței, informează agenția de presă TASS.

"Afirmațiile făcute de liderii unor țări ale Occidentului, conform cărora NATO este o uniune de apărare, creată pentru a asigura securitatea pe plan global, nu fac decât să acopere esența agresivă a Alianței", a declarat acesta într-un interviu pentru oficiosul Rossiiskaia Gazeta, scrie Agerpres.

Patrușev a subliniat că amenințările legate de activitatea NATO constituie o amenințare tot mai mare la adresa Rusiei. "Dorința de a accelera modernizarea potențialelor ofensive, de a desfășura noi tipuri de arme, de a crea un sistem global de apărare antirachetă, inclusiv în jurul Rusiei, diluează structura securității globale", a constatat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Nikolai Patrușev a declarat, de asemenea, că SUA, cu susținerea unor țări din Occident, intenționează să-și mențină dominația în problemele mondiale și tocmai din acest motiv se întreprind încercări de a limita desfășurarea de către Rusia a unei politici interne și externe independentă.

El a subliniat că toate aceste amenințări sunt luate în calcul în noua formă de redactare a Strategiei de securitate a Federației Ruse.

"Strategia în vigoare a fost adoptată în 2009. În acești ani ea și-a demonstrat eficiența. Rusia și-a demonstrat capacitatea de a-și apăra suveranitatea, independența, integritatea de stat și teritorială. A crescut rolul ei în soluționarea celor mai importante probleme internaționale, în reglementarea conflictelor și crizelor interstatale', a spus Patrușev, adăugând că în noua formă de redactare a Strategiei 'prioritățile naționale au rămas neschimbate".

Mai multe articole despre:
Rusia NATO razboi rusia activitate nato